Home » » Contoh Surat Pribadi Bahasa Jawa

Contoh Surat Pribadi Bahasa Jawa

Written By Anggoro Rahmadi on Kamis, 03 April 2014 | 17.23

Berikut merupakan salah satu contoh surat balasan dalam bahasa Jawa dari anak kepada orangtuanya,

Semarang, 30 Mei 2009
Ingkang kula kurmati
Ibu Amini
Ing Surakarta


Assalammu’alaikum Wr. Wb.

           Kanthi serat menika ingkang putra ngaturi uninga mbok bilih keadaan kula wonten Semarang uga tansah slamet lan ginanjar wilujeng. Mugi-mugi Ibu kalihan keluarga wonten Surakarta inggih semanten ugi. Amin.

           Maos serat saking Ibu kolowingi, kula mangertos mbok bilih Pak Dhe Marwan badhe nggadahi gawe. Maturnuwun Bu, sampun nyaosi kabar dhumateng kawula. Woten ing serat menika, kula uga badhe ngaturi kabar, pinales serat saking Ibu kolowingi. Bu, sakderengipun kula nyuwun pangapunten dhumateng Ibu, amarga benjing kepener tanggal 1-6 Juni 2009 kula wonten tes semesteran ingkang boten saged kula tinggal. Amargi tes kasebut dados penentu kula saged lulus punapa boten wonten ing semester akhir kasebut. Dados, kula benjing boten saged wangsul lan tumut wonten ing nikahane Mbak Erna kalihan Mas Agus.


           Bu, Insyaallah benjing menawa tes semesteran kula sampun paripurna, kula badhe langsung wangsul dhateng Surakarta. Kula inggih nyuwun pangapunten dhumateng Pak Dhe Marwan sakaluwarga amargi kula boten saged caos pambiyantu ing adicara nikahane putrine.

           Cekap semanten Bu walesan serat kawula. Sepisan malih kula nyuwun pangapunten dhumateng kulawarga wonten ing Surakarta. Kula wonten mriki tansah ngati-ati lan Insyaallah saged njagi ngibadah kawula. Salam mawon Bu dhumateng kaluwarga ing Surakarta.

Wassalammu’alaikum Wr. Wb.



Ingkang Putra

ttd

Mulyadi

       

       Naah di atas merupakan contoh surat pribadi dalam bahasa Jawa. Saya heran mengapa statistik pengunjung dari artikel saya ini yang paling menonjol di antara yang lain. Apakah kata kunci/judulnya banyak dicari pengunjung google atau isinya memang sangat dibutuhkan? Bagi yang ingin berbagi alasan silakan isi kolom komentar ya.. Insyaallah setiap artikel saya dapat membantu semua orang, Amin.. :)

Share this article :

7 komentar:

  1. Wonten ing paragraf kaping sekawan, tembung "paring" kedahipun ngagem "caos", amargi tembung punika saking lare dhumateng pakdhenipun.

    BalasHapus
  2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus

Gunakan kata-kata sopan dan bijak yaa...

easy stats


Flag Counter
SEO Stats powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! SEO Reports for anggoro-rahmadi.blogspot.com My Ping in TotalPing.com
 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Ang Note's - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger